Topli del

topli-pecivo

 

Ko zjutraj budilka zazvoni, vas ob jutranji kavici premami vonj po še toplem krofu ali pa slastnem briošu. Že vrsto let jih za vas izdelujemo po preizkušenem receptu. Polnjeni so z marmelado, lešnikovo ali vanilijevo kremo, lahko so posuti s sladkorjem v prahu ali preliti temno ali svetlo kremo.
Dan pa si lahko polepšate tudi z koščkom enega naših izvrstnih zavitkov.

Potice so tradicionalna slovenska jed, zato smo za vas poiskali stare recepte naših babic in  iz kvašenega testa izdelali orehovo potico, ki jo ponujamo v različnih oblikah (okrogla, pravokotna).

V prazničnih dneh in ob drugih priložnostih se lahko tudi sami prepričate o enkratnosti njihovih okusov.

Tisti, ki imajo raje enostavno, vendar okusno pecivo se lahko odločijo za pince.

Pinca je tradicionalno pecivo, značilno predvsem za Primorsko. Izdelujemo jih iz finega kvašenega testa obogatenega z maslom in jajci, ki ga oblikujemo v hlebček. Za njihov sijoč izgled, jih po vrhu premažemo z jajčnim beljakom.