Pekarna

kruh

Mnogi se še spominjamo vonja po svežem kruhu, ko je mati doma odprla krušno peč. Zadišalo je po vsej hiši in vdihnilo prostoru prijetno domačnost.

Tako diši v naši pekarni še danes. Že več kot dve desetletji pečemo kruh po starem tradicionalnem postopku, pri čemer upoštevamo nova sodobna tehnološka spoznanja in trende zdravega prehranjevanja. Tako dosežemo, da ima kruh specifičen okus in aromo. S peko v krušnih pečeh dosežemo aromatično, stabilno in debelo skorjo. Ta zadržuje vlago in prispeva k lastnostim dobrega domačega kruha s podaljšano svežino.

 

 

kruh2

Priporočamo vam naslednje vrste kruhov:

Domači beli hleb in Domača bela štruca iz pšenične moke tip 500
Domači črni hleb iz pšenične moke tip 850 inržene moke tip 1250
Domača polbela štruca iz pšenične moke tip 850

Med kruhi, ki so s stališča zdrave prehrane bolj cenjeni zaradi višje vsebnosti vitaminov, mineralov in prehranskih vlaknin, vam priporočamo:

 

Koruzni hlebček
Iz koruzne moke in zdroba pripravimo polento, ki jo zamesimo s pšenično moko v
majhen hlebec, ki ima prijetno sladkast okus in je prava poslastica za ljubitelje teh vrst kruha.

Nonin hlebček
Z razpoznavno obliko sonca in posipom semen po vrhu. Izdelan je iz pšenične moke tip 850, ki smo ji dodali rženo moko tip 1250, ter vmešali še semena: pšenični drobljenec, otrobe, lan, sezam, sončnice, bučke, ovsene kosmiče.

Specialiteta v izboru našega pekovskega peciva je žemlja bučka,ki smo jo obogatili še z dodatkom ribanega sira in bučnimi semeni, ki še dodatno prispevajo k izvrstnemu okusu.

Za polnovreden in okusen zajtrk, ali pa hitro pripravljeno malico lahko izbirate med izdelki:baget, cavata, graham polž, polnozrnata štručka, štručka s sirom, žemlja ali polž. Primerni so za pripravo sendvičev ali raznih prigrizkov.

Zelo so cenjene tudi naše perle. To je pecivo okrogle ali polžaste oblike, s težo 30 g. Primerno je za postrežbo v hotelskih restavracijah ali ob posebnih priložnostih, ko želimo pripraviti mizo na poseben a enostaven način, brez predhodnega rezanja in priprave kruha. Izdelujemo bele perle iz pšenicne moke tip 500, perle s sezamom, perle z makom, polnozrnate perle in koruzne perle.